Home
Up

Följande dagbok återspeglar de anteckningar som jag gjorde i min kalender. Eftersom vi hade kontakt med flera olika sjukhus började jag anteckna för att vi alltid fick frågor om den och den medicinen eller undersökningen. Därför handlar mina anteckningar mest om hur Zowie mår, vilka mediciner hon får och sånt.

1/9 Torsdag

Vi är fortfarande på UAS och Zowie har nästan 38 i morgontemp. Hennes värden stiger och hon är lite piggare på förmiddagen. På kvällen steg febern till 38.5 och hon var jättetrött. Vi fick information om att vi skulle ta tre till liknande kurer på AL och sedan tillbaka till UAS för utvärdering.

Jag börjar på Zowies uppmaning att jobba denna månad.

2/9 Fredag

Zowie har nästan 38 i morgontemp. Blodvärdet ligger bra, vita blodkroppar under förutsättningarna bra och CRP går ned. Zowie fick pencillintabletter. Hon har slem i halsen och svårt att få luft när hon hostar.

Vi lämnar Uppsala och åker till landet. Zowie tycker det är skönt med tystnaden och mörkret.

3/9 Lördag

På morgonen har Zowie 38.6 och vi åker hem. Vi ringde AL som sa att blodvärdena låg bra och vi kan betrakta febern ur ett normalt perspektiv.

landet.JPG (621856 bytes)

Zowie vill inte längre vara med på bild

4/9 Söndag

Zowie  har fortfarande feber. När hon inte äter citodon har hon nära 39 grader. Hon mår lite illa och orkar inte så mycket.

5/9 Måndag

ASIH kommer och tar prover. Zowie ligger under 38 hela dagen men känner sig väldigt varm. De hittar ingen växt i blododlingarna men CRP är förhöjt. Läkaren säger att det kan vara virus. Zowie tacklar av och är svag men äter OK. Hon kämpar för att äta trots att hon inte har matlust.

6/9 Tisdag

Zowie har drygt 38 i morgontemp. Hon har ont i magen.

7/9 Onsdag

ASIH kommer och Zowie har över 38 i temp och hostar.

8/9 Torsdag

Zowie har nästan 38 grader.

9/9 Fredag

Idag ligger tempen över 38. Vita blodkroppar fortfarande stigande. Hon ska fortsätta med penicillinkuren tills vidare.

10/9 Lördag

På natten har Zowie frusit och hon har ont i kroppen. Hon kändes varm över portacaten. Fortfarande inget svar från bakterieodlingen när jag ringde UAS.

11/9 Söndag

Zowie har fortfarande över 38 i feber och vi ökade kortisondosen.

12/9 Måndag

ASIH kom och tog prover. Zowie ligger fortfarande över 38. Jag ringde AL för att boka in nästa kur. Jag ringde även UAS som inte hittade någon bakterietillväxt i odlingen.

13/9 Tisdag

Feber oförändrad.

14/9 Onsdag

Jag tog Lemmy till veterinären för kastrering. Zowies temp gick från 37 till 38 på en timme på morgonen. På kvällen frös hon men var feberfri och låg nära 36 grader.

15/9 Torsdag

Vi åkte till AL på morgonen. De satte in en nål i portacaten och Zowie gjorde njurundersökning. Hon var feberfri på morgonen. CRP låg på 66 idag, från 93 igår (ska vara under 10?). Vi minskade kortisonet och slutade med penicillintabletterna.

16/9 Fredag

Zowie gjorde hörselundersökning på AL som gick igenom utan anmärkning. UAS ville att vi skulle fortsätta med ökat kortison och det togs en ny odling.  På kvällen åkte Zowie och jag Vikinglines Cindirella SPA-resa. Vi åt vikingbuffén på kvällen och gick lite i affärerna. Sedan satt vi vid dansgolvet och kollade på danstävling där TV var och spelade in. Det var roligt för vem som helst kunde gå upp och vara med i tävlingen.

Vi somnade trötta i en fin hytt med sjöutsikt.

17/9 Lördag

 Zowie hade 37.5 i morgontemp. Vi åt sjöfrukost och gick lite i affärerna. Sedan var det dags för SPA som började med fotmassage de lux. Efter det badade vi i Jaccuzin och väntade på att få gå in i kåtan för same-zen behandling. Vi badade örtbad, fick massage och varma stenar lagda på kroppen. Jag kan verkligen rekommendera detta. Vi tyckte båda det var skönt.

18/9 Söndag

Gudmor Helena kom och hälsade på med barnen. Zowie hade över 38 på morgonen. På kvällen åt vi middag hos Amina.

19/9 Måndag

Jag jobbade på eftermiddagen. På morgonen hade vi möte med personalen på Tumba gymnasium som ville hjälpa till att anpassa så att Zowie kunde hänga med i skolarbetet. Sedan skyndade vi oss hem för ASIH kom. Fortfarande temp över 38.

20/9 Tisdag

Feber oförändrad. Zowie var ledig från skolan och hälsade på i Tullinge gymnasium. På natten sov hon inte.

21/9 Onsdag

37.6 i morgontemp, men Zowie var i skolan.

22/9 Torsdag

Över 38 i morgontemp. Zowie fick en kur Zanozar på AL och de passade på att ta prover när nålen satt i. CRP på 90.

23/9 Fredag

Fortfarande feber. Hon fryser.

24/9 Lördag

Fortfarande feber.

26/9 Måndag

Feber, men Zowie går ändå till skolan. Hon har lite problem eftersom hon mår illa av matos och det är restaurangämnen på måndagar som hon tycker är roligt.

27/9 Tisdag

Zowie stannar hemma med feber.

28/9 Onsdag

ASIH kommer och tar prover. Vi får besked om att CRP ligger på 80. Det fanns inget virus eller bakterier i kroppen och blodvärdena är OK. Febern håller sig under 38.

29/9 Torsdag

Vi åker till London och blir hämtade med bil av Indaka som bjuder på hemlagad middag. Vi får låna hans lägenhet som Zowie trivs i. På Skavsta flygplats tror vi att vi ser Hellacopters.

30/9 Fredag

Indaka kör ut oss på landsbygden. Zowie och jag har ju tittat på "Hem till gården" hela sommaren och hon ville gärna se engelsk landsbygd. Vi åker till en pittoresk by norr om Burton där vi äter publunch. Sedan åker vi till Avebury och tittar på stencirkeln. Zowie vill besöka en kyrka så vi hittar en vacker 900 år gammal kyrka i byn. Zowie köper magisk kristall i en av 2 affärer som finns i byn. Hon tycker landsbygden är vackrare i verkligheten än på TV.

by.JPG (1028016 bytes)

Indaka och Zowie i byn

1/10 Lördag

Zowie och jag åker till Brixton där vi äter engelsk frukost med beans on toast på samma kafé vi har varit på förut i marknadsarkaden. Vi går lite på marknaden. Zowie köper rökelser och ljus. Vi åt västindisk lunch på en restaurang. På kvällen hade Zowie 38.6, hon fick två panodil och vi åt middag på en äkta italiensk restaurang nära lägenheten. Zowie pratar en del med Indaka på perfekt engelska.

sover.JPG (684088 bytes)

Zowie är trött och vilar med filten hon köpte på Brixton market. 

2/10 Söndag

Idag var Zowie och jag på Madame Taussud. Zowie ställde sig och tittade på en vakt som var levande och som hon trodde var vax. Vi gick genom spöktunneln som var det läskigaste hon någonsin gjort sa hon. Vi gick lite på Oxford street och tog sedan bussen till lägenheten.

3/10 Måndag

Vi åkte hem. Av okänd anledning hade jag bokat RyanAir utan att tänka mig för. Jag trodde att det skulle vara enklare att åka från Nyköping. Men hela restiden blev 10 timmar. Mycket av denna tid bestod i att köa. Det var jobbigt för Zowie.

4/10 Tisdag

Vi åker till AL där de sätter nål i portacaten och gör njurfunktionstest. Blodtrycket mycket lågt 99/65. CRP 80.

6/10 Torsdag

Zowie går inte i skolan utan sover hela dagen.

8/10 Lördag

Vi går på GREASE på Göta Lejon med familjen Jarl.

9/10 Söndag

Lasse, jag och Zowie åker till Sturehov och äter. Sedan åker vi till Siv.

10/10 Måndag

ASIH kommer på kvällen.

13/10 Torsdag

Vi åker till AL för ny kur. Zowie är feberfri och blodtrycket OK.

Till helgen får Zowie feber igen.

19/10 Onsdag

ASIH kommer och tar prover på morgonen. På eftermiddagen åker vi till ST. Eriks ögonsjukhus där de hittar förändring i höger öga. Uppföljning görs om en månad. CRP gått ned till 26.

24/10 Måndag

ASIH kommer och tar prover.

25/10 Tisdag

Vi är på AL för läkarbesök. Blodtrycket OK 110/70. CRP höjt igen till 40. Ingen annan anmärkning på blodvärden.

31/10 Måndag

Vi är hos Lauri på det traditionella Halloween-partyt.

hallowee.JPG (1302628 bytes)

Favoritmaten